Trhači nestačili na Frýdek-Místek

Filip De Bolle | 01.12.2018 | |

Trhači nestačili na Frýdek-Místek

K a d a ň / F r ý d e k - M í s t e k - Hosté byli už od začátku zápasu aktivnější a po první třetině bylo skóre 0:3. DANIEL NOVÁK ve druhé třetině sice vykřesal jiskřičku naděje, ale hosté ještě do přestávky snížili a ve třetí třetině přidali další čtyři branky.

 
30.kolo, sobota 1.12.2018
Sportovní klub Kadaň - HC Frýdek-Místek  1:8  (0:3, 1:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 30. Novák (Rindoš, Šulek) – 5. Mikulík (Hladonik, Husák), 12. Kalus, 13. Christov (Hladonik, Bartko), 34. Novotný (Klimša, Bartko), 43. Stránský (Kovář, Peterek), 46. Mikulík (Kofroň, Hladonik), 47. Novotný (Kofroň, Husák), 52. Christov (Mikulík, Hladoník). Rozhodčí: Coubal, Micka – Grech, Podrazil. Vyloučení: 6:9, navíc Grebenyuk(KAD) 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 250. Střely na branku: 31:24 . Zblokované střely: 6:9. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:8.
Sportovní klub Kadaň: Kantor – Müller, Novák, Holý, Seemann, Popela, Grebeňuk, Procházka – Šťovíček, K. Klima, Chlouba – Šulek, Rindoš, Maršoun – Svoboda, Tupý, Homer – Rezek, L. Klíma.
HC Frýdek-Místek: Daneček – Husák, Haman, Zahradníček, Bartko, Krisl, Kovář, Stránský – Kofroň, Novotný, Martynek – Hladonik, Mikulík, Christov – Klimša, Peterek, Rudovský – Kalus, Motloch, Raška.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Frýdku-Místku, kteří od začátku utkání diktovali tempo hry. Rysům byla v páté minutě nabídnuta dvojnásobná přesilová hra, ve které hosté udeřili poprvé. Ihned po vhazování se do rychlého přečíslení rozjela hostující dvojice, ale Milan Mikulík vzal vše na sebe a střelou na vyrážečku nedal Kantorovi šanci - 0:1. Následovala další střela z hole Jiřího Krisla, po které zazvonila tyčka domácí svatyně a skóre se tedy neměnilo. Pohyb ve skóre nastal v čase 11:11, když Jan Kalus střelou z pravého kruhu propálil Kantora po druhé - 0:2. Uplynulo 71 vteřin a hosté se radovali po třetí. Jan Hladonik přihrál na hůl Víta Christova, který si puk stáhl s zakončil do odkryté klece - 0:3. Tento stav vydržel až do konce třetiny.

Druhá třetina se nesla v duchu té první. Domácím byla nabídnuta přesilová hra, ve které se ale do největší šance dostal hostující Novotný, ale na Kantora nevyzrál. Poté se do velké šance v oslabení dostala Kadaň konkrétně dvojice Kevin Klíma a jeho bratranec Lukáš Klíma, druhý jmenovaný byl v zakončení zahákován a počet hráčů na ledě se vyrovnal. Ve hře 4 na 4 se bekhendovou střelou prosadil domácí Daniel Novák - 1:3. Následovalo vyloučení domácích Trhačů, které hosté využili. David Klimša našel před brankou dobře postaveného Štěpána Novotného, který zakončoval do odkryté části klece - 1:4.

Ve třetí třetině hostující demolice pokračovala. Ihned ve třetí minutě se střelou do odkryté části branky prosadil David Stránský - 1:5. Následovala přesilová hra hostů, ve které se po druhé v zápase prosadil Milan Mikulík - 1:6. O minutu a půl později se do brejku dostal Štěpán Novotný, který střelou pod břevno zvyšoval na 1:7. V 52. minutě bylo pro Trhače ještě hůře. Milan Mikulík kroužil v útočném pásmu a krátkou přihrávkou našel hůl Víta Christova, který přidal další branku a upravil na konečných 1:8

Foto: Kateřina Velčovská

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Z naší strany to byla katastrofa, jinak se to asi zhodnotit nedá. S hráči jsme si něco řekli, ale vůbec jsme to neplnili, předržovali jsme puky. Věděli jsme, že Frýdek-Místek velmi dobře napadá, tudíž musíme rychle s puky na hokejku a taky rychle bruslit. Nic z toho jsme však neudělali. Najednou to bylo 3:0. Když jsme trošku nadechovali za stavu 3:1, tak jsme trefili tyčku. Z protiútoku jsme rázem dostali branku na 4:1. Další věc je mnoho vyloučených hráčů. Špatný. Takhle se to hrát nedá.“

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): „Odehráli jsme v Kadani výborný zápas, a navázali jsme tak na předchozí domácí výkon proti Prostějovu. Náš cíl byl nad Trhači stoprocentně vyhrát, abychom se přiblížili play-off, což se nám povedlo. V neděli nás čeká střetnutí s Kladnem, a tak doufám, že předvedeme podobný výkon a bude to pro nás úspěšný výjezd.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM