Daniel Novák: „Musíme začít vyhrávat.“

Sabina Nováková | 01.12.2018 | |

Daniel Novák: „Musíme začít vyhrávat.“

K a d a ň - V rámci třicátého kola Chance ligy přivítali Trhači na domácím ledě HC Frýdek-Místek. Utkání se pro černožluté nevyvíjelo příliš dobře, jelikož po první periodě prohrávali již o tři branky. Snížit se podařilo Danielu Novákovi, jenž se zároveň stal jediným střelcem Kadaňských. Ve zbytku dvou třetin rysi přidali na své konto dalších pět gólů, a odvezli si tak z Kadaně vítězství za tři body.

 

Trhači v rámci sobotního duelu vyzvali na domácí půdě HC Frýdek-Místek. Již po první třetině však bylo jasné, kdo bude mít v zápase navrch. Hostujícím hráčům se podařilo vsítit celkem osm branek a Trhačům pouze jednu. „Hodnotí se mi to těžce. Výsledek hovoří za vše. První třetina byla nepovedená a od toho se to vše odrazilo.“

Jediný, kdo v utkání přesně zamířil, a prostřelil tak Lukáše Danečka, byl Daniel Novák. „Pepa Rindoš mi hodil puk před bránu, já byl mezi kruhy sám, a tak jsem bekhendem zakončil,“ popsal. A jako zlomový moment vidí v následně nastřelené tyčce. „Jako klíčovovou vidím první dvacetiminutovku a pak asi tu mou tyčku, kterou jsem nastřelil v přesilové hře, jinak to mohlo být 2:3. Dostali jsme místo toho ale vzápětí gól na 1:4, což byla škoda a už se to těžko dotahovalo.“

Daniel Novák nastupuje poslední zápasy v první obranné dvojici. S větším vytížením se zvyšuje i jeho střelecká úspěšnost. Jakožto obránce má na svém kontě již pět kanadských bodů za dvě branky a tři asistence. „S vytížením jsem určitě spokojený, kort po prvních zápasech, kdy jsem vlastně moc nehrál. Jsem rád, že se to takto obrátilo. Musíme ale začít vyhrávat, o to tady jde,“ zdůrazňuje dvacetiletý rodák z Kadaně.

Právě jeho spoluhráči z první lajny při střetnutí s rysy chyběli. Jakub Trefný již několik zápasů nastupuje za chomutovské Piráty a Jaroslava Kůse omezila nemoc. „Jarda Kůs s Kubou Trefným jsou naši nejlepší hráči a celé to tu drží. Je hodně znát, když tady nejsou.“

Daniel Novák během duelu musel po souboji u mantinelu odjet na hráčskou lavici, kde se mu věnoval lékař. Nakonec však jediný střelec večera za pár minut znovu do hry zasáhl. „V souboji jsem nechal ruku a přirazili mi jí k mantinelu. Nějak mi v ní píchlo, ale už je to dobré,“ uvádí na pravou míru Daniel Novák.

Během klání s Frýdkem-Místkem měli Trhači k dispozici hned dvě přesilové hry pět na tři, nedokázali však ani jednu využít ve svůj prospěch. „Bylo to i hodně tím, že nehrál právě Jarda Kůs s Kubou Trefným, protože se to stahuje hodně přes ně. Dost jsme pocítili, že jsme to neměli tolik nacvičené,“ říká.

Když už se černožlutým vydaří první či druhé dvacetiminutovky, ty třetí bývají problematické. Například v šestadvacátém kole Chance ligy přivítali doma Havířov. Přestřelka, kterou až do prostřední části Kadaňští vedli, skončila lépe pro hosty za stavu 4:7. Ve třetí části totiž domácí celek inkasoval čtyři góly, které byly rozhodující. „Třetí třetiny už v kabině řešíme. Nevím, možná je to psychické. Když třeba vedeme, tak si asi řekneme, že už se nemůže nic stát a ono může.“

Příští střetnutí Kadaň absolvuje znovu na vlastním ledě. To je jistě pro hráče výhodou, jelikož nemusí vážit cestu autobusem za domácím mužstvem. „Určitě je to plus. Doma se nám hraje dobře. Sice nám teď nevyšly poslední dva zápasy, ale nemyslím si, že náš herní projev je nějak špatný, šance tam máme,“ sděluje.

A právě soupeřem Trhačům bude nováček letošní sezóny HC RT TORAX Poruba, který se momentálně nachází na desáté pozici tabulky Chance ligy. „Podíváme se na videa, na přesilové hry a tak podobně. Hlavně se však musíme zlepšit my jako tým herně. Musíme jim vnutit naší hru,“ uzavírá kadaňský obránce první formace.

Foto: Dalibor Kachlík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM