Trhači podlehli Kladnu rozdílem šesti branek

Filip De Bolle | 29.12.2018 | |

Trhači podlehli Kladnu rozdílem šesti branek

K a d a ň - Rytíři nedovolili překvapení a od samého začátku přehrávali Trhače. V první třetině se postarali o dvě branky, ve druhé přidali další tři. Ve třetí třetině Rytíři využili dvě chyby na modré čáře a přidali dvě branky v oslabení. O jediný úspěch domácích se minutu před koncem postaral Petr Maršoun.

 
40.kolo, sobota 29.12.2018
Sportovní klub Kadaň - Rytíři Kladno  1:7  (0:2, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 59. Maršoun (Buchtela, Šulek) – 3. O. Bláha (Zich, Bernat), 16. Zikmund (Jelínek, Machač), 22. Zikmund (T. Kaut, Jelínek), 30. Kubík (Jelínek, Redlich), 39. Kubík (J. Strnad), 44. Kubík (J. Strnad), 47. Jelínek (J. Strnad). Rozhodčí: Souček, Kostourek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 800. Střely na branku: 31:37. Zblokované střely: 12:3. Vhazování: 27:25. Průběh utkání: 0:7, 1:7.
Sportovní klub Kadaň: Lukeš – Buchtela, Eliáš, Hajič, Klejna, Cestr, Šefl, Popela – M. Svoboda, Kůs, Šulek – Maršoun, Šťovíček, Chlouba – Homer, Rindoš, J. Svoboda – Bláha, Sommer, Kanický.
Rytíři Kladno: Brízgala – Nash, Zich, Veber, Svedlund, Šesták, Romančík – Strnad, Vildumetz, Kubík – Redlich, Kaut, Kružík – Jelínek, Machač, Zikmund – O. Bláha, Filip, Bernat.

Komentář k zápasu

Trhači do zápasu nastoupili s obměněnou sestavou, jedním z hráčů, který si připsal první start v seniorské soutěži je Vojtěch Cestr, který je ve svých šestnácti letech nejmladším účastníkem Chance ligy. Třetinu začalo aktivněji Kladno, které se prosadilo ihned ve třetí minutě. Adam Zich od modré čáry vypálil puk, do jehož cesty stihl vložit hokejku Ondřej Bláha, který svou tečí nedal Lukešovi žádnou šanci - 0:1. Hosté ve svém náporu nepolevovali, ba naopak. Do velké šance se dostal hostující Jakub Strnad, který ovšem z dobré pozice netrefil branku. O minutu později byla k vidění další velká příležitost na hostující straně. Jakub Strnad se dostal do samostatného úniku, ze kterého vyšel jako vítěz domácí brankář Štěpán Lukeš. Následovala i gólová příležitost domácích, Ondřej Šulek přenechal puk na hůl Matyáše Svobody, který nastřelil pouze připraveného Brízgalu. Kladno následně uzamklo Trhače před brankářem Lukešem, který lovil puk ze své sítě podruhé. Nahození Patrika Machače se odrazilo od těla Šimona Jelínka přímo na hůl Ladislava Zikmunda, který měl před sebou odkrytou klec - 0:2. Tento stav platil i po první siréně.

Kladno ve druhé třetině pokračovalo ve stejném tempu, jako k tomu bylo v části první. Ve druhé minutě se hosté dostali do protiútoku, které zásluhou Ladislava Zikmunda znamenal třetí gól v kadaňské svatyni - 0:3. Kladnu byla nabídnuta přesilová hra, kterou Trhači i zásluhou Václava Cestra ubránili. O pár minut později se již Rytíři radovali. Tomáš Vildumetz nadvakrát překonal Lukeše, ale puk za brankovou čáru dostal až Adam Kubík - 0:4. Následovala obrovská šance domácích Trhačů, ale zakončení do prázdné brány se Matyáši Svobodovi nepovedlo podle představ. Následovalo další vyloučení z domácích řad, i toto oslabení Trhači přečkali, ale ihned vteřinu po uplynutí trestu svítilo červené světlo za domácí klecí po páté. Jakub Strnad objevil zcela volného Adama Kubíka, který se z levého kruhu trefil přesně - 0:5.

Trhači měli v úvodu třetí části k dispozici přesilovou hru, ve které ovšem místo snížení byl k vidění šestý gól Kladna. Jakub Strnad si dvakrát vyměnil puk s Adamem Kubíkem, který tímto gólem zaznamenal hattrick - 0:6. Následovala další výhoda přesilové hry pro Trhače a další gól v kadaňské síti. Šimon Jelínek projel s pukem přes celé hřiště a zakončoval přesně - 0:7. K vidění byla další přesilová hra domácích, v té se již nic nestalo. Dlouho to vypadalo, že stav 0:7 bude konečný, ale vše změnil Petr Maršoun, který již jen upravoval na konečných 1:7.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Pro nás to bylo těžké střetnutí už od začátku. Měli jsme znovu novou sestavu, jelikož jsme zapojili kluky z kadaňské juniorky. Nastoupilo celkem pět nových hráčů plus gólman. Měli jsme na to tři tréninky a kluci měli takový křest ohněm. Bohužel duel s Kladnem se nám nepovedl. Dopouštěli jsme se hodně chyb do obrany. Kluky jsme upozorňovali, že Kladno trestá chyby soupeře. Koukali jsme i na zápas s Prostějovem, kde právě Jestřábi byli lepším týmem, ale Kladno dokázalo využít své šance. Mají velmi dobrou střeleckou potenci. Když jsme začali trošku hrát za stavu 0:2 nebo 0:3, tak jsme tam měli pět, šest šancí, tak jsme se zase dopustili hrozných chyb do obrany, že nedobruslíme hráče. Stav rostl na 0:4, 0:5 a ve třetí periodě už to byla křeč. Sice jsme nějaké šance měli, ale už nemáme ani to štěstí dát branku. V Prostějově dáme pět tyček a proti Kladnu jsme podle mého mohli tři, čtyři góly dát. Bohužel to nevyšlo.“

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): „V první části se nám podařilo dát dvě branky, čímž jsme se dostali do pohody a domácí jsme víceméně do ničeho nepustili. Úspěšně jsme proměnili své šance a utkání jsme v klidu dovedli do vítězného konce. Byly chvíle, kdy náš gólman chytil slušné příležitosti Kadaně. Jak skóre narůstalo, tak se pro nás zápas ubíral k úspěšnému konci - myslím, že zaslouženě.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM