Vrátíme Pirátům venkovní porážku?

Jiří Novotný (KAD) | 04.09.2019 | |

Vrátíme Pirátům venkovní porážku?

K a d a ň - Příprava dospěla do své finální fáze a Trhače čeká poslední duel, v němž ještě nepůjde o body. I přesto ale půjde o prestižní utkání, neboť se kadaňskému publiku představí tradiční rival černožlutých - Piráti Chomutov. Kadaňští se s Piráty utkali již před dvěma týdny, kdy si z Chomutova odvezli šestigólový příděl. Úvodní buly padne ve čtvrtek 5.9. v 18:00.

 

Trhačům se v přípravě dlouho výsledkově nedařilo a dlouho sbírali jen samé porážky. To se jim podařilo utnout až v 7. utkání. Do Kadaně zavítalo Crimmitschau a černožlutí se s celkem z druhé německé ligy vůbec nepárali. Úvodní třetinu sice prohráli, ale ve druhém dějství zvrátili skóre hned čtyřmi přesnými zásahy a nakonec se radovali z vítězství 6:2.

Vzestup formy chtěli potvrdit v následujícím utkání v Klatovech. Druholigovému týmu měli co oplácet, neboť s ním v předešlém utkání na svém ledě prohráli 2:5.

Kadaňské poslal do vedení v 6. minutě Matěj Zabloudil, na něhož v úvodu druhého dějství navázal Klíma. Západočechy vrátil do zápase ve 28. minutě Roubal. Ze strany Klatovských se ale jednalo o poslední výstřel, zatímco Trhačům vedení v závěru pojistil Prymula a stanovil tak konečný stav duelu 1:3.

HC Klatovy - SK Trhači Kadaň 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) Branky a nahrávky: 28. D. Roubal (Uhlík, Hajšman) – 6. M. Zabloudil (Machač), 21. Klíma (Trefný), 56. Prymula (Foltýn). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Stejně jako pro Trhače, také pro Piráty bude čtvrteční duel epilogem v rámci letní přípravy. Jejich výsledky v ní připomínaly sinusoidu. Hned na úvodu doma podlehli Jekatěrinburgu, poté si ale podali ústecký Slovan. Následně zaváhali se Sachalinem i německým Fischtown Pinguins a chytli se až proti Litoměřicím. Posléze do Chomutova zavítal další mančaft z KHL - Sibir Novosibirsk. Ani na něj Chomutovští nenašli recept a prohráli 2:5, což napravili demolicí Trhačů. V následujícím utkání zklamali v Litoměřicích, které je na svém ledě přetlačily 4:3.

Poslední zápas na ledě pražské Slavie sice Piráti vyhráli, ale opět se nejednalo o nikterak přesvědčivý výkon týmu, jenž pošilhává po návratu mezi elitu. Chomutov se zásluhou Blahy dostal již ve 4. minutě do vedení, Slavia ovšem trefami Kuťáka s Šagátem otočila na 2:1. Vršovičtí živili těsný náskok až do 56. minuty, kdy srovnala kanadská posila Thompson. Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž rozhodl mladý Pirát Vrhel. „Soupeře jsme donutili k hodně faulům, měli jsme hodně přesilovek a měli jsme v nich dát branku. Za stavu 2:1 jsme měli v jedné početní výhodě šanci, neproměnili jsme a z protiútoku jsme dostali vyrovnávací gól,“ lamentoval na klubovém webu Slavie kouč sešívaných Miloš Říha.

V posledním domácím utkání před vypuknutím Chance ligy přivítáme Chomutov, u čehož nemůžete chybět! Zápas startuje již tento čtvrtek 5.9. v 18:00.

Foto: Jan Pidrman

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM