Další domácí utkání je tu, do Kadaně míří Prostějov!

Stanislav Jiskra | 03.10.2019 | |

Další domácí utkání je tu, do Kadaně míří Prostějov!

K A D A Ň - V rámci desátého kola Chance ligy privítáme na svém ledě soupeře LHK Jestřábi Prostějov. Prostějovští se nacházejí na dvanáctém místě tabulky. Úvodní vhazování bude vhozeno v sobotu 5. 10. v 17:00. Utkání můžete také sledovat na webu onlajny.cz, nebo hokejka.cz.

 

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ JESTŘÁBŮ

Prostějovští hokejisté sehráli osm přípravných utkání, ve kterých měli padesáti procentní úspěšnost. Nejdříve si poměřili síly na ledě polského mistra GKS Tychy, který se po šedesáti minutách radoval z vítězství 6:1. I druhé přípravné utkání sehrál Prostějov na venkovním kluzišti, konkrétně na ledě Jihlavy, ani toto utkání nedopadlo pro Jestřábi podle představ, když po konečné siréně svítilo na světelné tabuli skóre 6:0. Třetí generálka, na Chance ligu, se již odehrála v domácím prostředí. Do Prostějova přijely bílé hvězdy z Třebíče. Domácí ledová plocha Jestřábům svědčila a Třebíč odjížděla s porážkou 5:0. O týden později bylo na programu odvetné utkání s Třebíčí, ta ale nenašla na Jestřábi recept ani na vlastním hřišti, když prohrála 2:4. Hned následující den do Prostějova přijel polský tým GKS Tychy, kterým odvetné utkání vůbec nevyšlo, když podlehli domácím Jestřábům 6:0. Poté přišli na řadu dvě prohry, nejprve nestačili na jihlavskou Duklu 2:3, poté na extraligové Vítkovice 2:4. Přípravu Prostějov zakončil výhrou na ledě rysů z Frýdku-Místku 4:6.

Z DEVÍTI ZÁPASŮ JEDENÁCT BODŮ

Chance ligu zahájil Prostějov na ledě Přerova, ten se nakonec radoval ze zisků prvních tří bodů za vítězství 3:2. V druhém kole do Prostějova zavítal Chomutov, toto utkání lépe zvládli jestřábi, kteří se po šedesáti minutách radovali z výhry 4:3. Následující utkání na ledě Poruby se svěřencům Jiřího Vykoukala vůbec nevydařilo, když podlehli o šest branek – 9:3. Následovala výhra nad Vsetínem 3:1. Poté přišel jednobodový zisk za prohru po samostatných nájezdech na ledě Frýdku-Místku. Na tuto prohru se nalepila další, tentokrát po základní hrací době nestačili na Havířov, kterým podlehli 1:4. Chuť si Jestřábi spravili na ledě nováčka soutěže, Prostějov si ze Sokolova odvezl tři body za výhru 3:9. Výhru vystřídala opět prohra, tentokrát nevyzráli na Litoměřice – 6:1. Z prozatím posledního odehraného kola Chance ligy si Prostějov připsal do tabulky další bod, tentokrát na samostatné nájezdy podlehl Třebíči.

LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč 1:2sn. (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0) Branky a nahrávky: 24. V. Meidl (Nouza, Chlán) – 9. Michálek (Forman), rozh. náj. Forman.

    Poslední sestava LHK Jestřábi Prostějov:

    D. Dvořák – Hrdinka, Mrázek, M. Novotný, Muška, Husa, P. Krejčí, Březák – L. Krejčík, V. Meidl, Nouza – Kafka, Račuk (C), Žálčík – T. Jandus, Chlán, Berger – L. Luňák, M. Novák, Ouřada.

ČERNÁ SÉRIE TREHAČŮ POKRAČUJE

Kadaň se v tabulce nachází na poslední šestnácté příčce. Po devíti odehraných kolech svítí v kolonce skóre hrozivě vypadající číslo 13:52. Trhači sezómu zahájili na ledě Jihlavy, kde tamní Dukle podlehli 3:1. Následovala prohra na domácím kluzišti, když Kadaň nestačila na České Budějovice 1:7. Ani třetí kolo nic nezměnilo, na ledě zubrů z Přerova se Trhačům nepodařilo vstřelit ani jednu branku, za to jich ihned sedm inkasovali. Los na čtvrté kolo připravil derby. Do Kadaně zavítal nedaleký Chomutov. Trhači hodně dlouho sahali po tříbodovém zisku, vše ale změnila vyrovnávací branka v posledních minutách utkání, Kadaň nakonec získala první bod za prohru po samostatných nájezdech. Následovalo pět prohraných utkání, to poslední se sehrálo na ledě Sokolova, který se po závěrečné siréně radoval z výhry 8:3.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Wolf (21.–41. Galuška) – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Foltýn, Eliáš, Mert, Klodner – Michnáč, Chlouba, Wágner – R. Pilař, Miškář, Zabloudil – Wojnar, Zygmunt, J. Müller – Koblížek, Rindoš, Zd. Zabloudil.

V MINULÉ SEZÓNĚ POKAŽDÉ ZVÍTĚZIL PROSTĚJOV

Trhači se v loňské sezóně střetli s Jestřáby čtyřikrát. V utkáních bylo k vidění celkem čtyřicet gólů, sedm branek na straně Trhačů, třiatřicet na straně Prostějova. To vše po prohrách 2:9, 2:6, 1:11 a 2:7.

KADAŇ vs. PROSTĚJOV
Petr Galuška – 83,76 %
Adam Wolf – 82,96 %
BRANKÁŘIJakub Neužil – 89,72 %
Daniel Dvořák – 87,822 %
František Wágner
5 (3+2)
PRODUKTIVITA Marek Račuk
12 (3+9)
František Wágner
3 góly
GÓLYLukáš Žalčík
5 gólů
Jakub Trefný
4 asistence
ASISTENCEMarek Račuk
9 asistencí
Roman Chlouba
88/206 – 42,72 %
VHAZOVÁNÍ Marek Račuk
68/126 – 53,97 %
Jakub Trefný
7 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYMartin Novotný
8 zbl. střel
Michael Foltýn
31 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJakub Husa
20 tr. minut
Jakub Trefný
23:54 min/z
ČAS NA LEDĚMartin Novotný
22:49 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM