„Udělám vše pro to, abych pomohl,“ říká Žolobov

Sabina Nováková | 05.12.2019 | |

„Udělám vše pro to, abych pomohl,“ říká Žolobov

K a d a ň / B e n á t k y n/J i z e r o u – Trhači si v posledním utkání připsali tři body do tabulky za celkem čtvrté vítězství. Na úspěchu se podíleli Albert Michnáč, Matěj Zabloudil s Filipem Eliášem a dvě přesné trefy ve svém druhém utkání za Kadaň poslal za záda soupeřova brankáře Jurij Žolobov!

 

Kadaňští se Středočechy vstupovali do druhé části s remízovým stavem 1:1. Druhá dvacetiminutovka byla ovšem průlomová a Trhači rázem vedli 5:2. Závěr duelu byl však ještě dramatický, když Benátky nad Jizerou v posledním dějství snížili manko na rozdíl jedné branky. Kadaň nakonec vyšla z utkání jako vítěz a i střelec dvou branek věří, že na úspěch navážou. „Byl to těžký zápas. Naším úkolem je začít více vyhrávat a přidávat body do tabulky,“ říká Jurij Žolobov.

Ruský centr po účasti v mládežnické MHL působil letošní sezónu v týmu HC Draci Bílina, následně byl ale ohlášen jako nová posila kadaňského klubu. Své první utkání v černožlutém dresu odehrál proti Litoměřicím. Na ledě strávil necelých šestnáct minut. Šance, kterou dostal v první lize, si velice váží. „Nejdříve jsem hrál v druholigové Bílině, teď jsem v Kadani a jsem za to velice šťastný. Ozval se mi Petr Klíma, že bych mohl nastupovat za Trhače a znamená to pro mě vše.“

Čekalo ho tak stěhování a již si zvyká na nové bydliště. Jak sám ale uvádí, nemá žádné výhrady. „Bydlím v Kadani na bytě, který mi poskytl klub. Všechno je v naprostém pořádku.“ Na bližší seznámení s královským městem ale nemá příliš volného času, jelikož nechce podcenit přípravy na utkání. „V Kadani jsem toho zatím moc neviděl, většinu času strávím na stadionu – tréninky a kalendář plný zápasů. Musíme se na ně pečlivě připravit. Budu se ale snažit, abych to napravil,“ dodává čerstvá posila Trhačů.

Jednadvacetiletý rodák z Omsku doposud nastupoval za mládežnické týmy, a to především za mládežnickou hokejovou ligu. V loňské sezóně byl nejproduktivnějším hráčem s osmatřicet kanadskými body v týmu Taifun Primorsky Krai, kde byl také v roli kapitána. Dospělé působení okusil teprve v právě probíhající sezóně, když naskočil za již zmíněnou Bílinu. Nyní má za sebou dva starty v Chance lize a vidí to jako důležitý krok vpřed. „Chance liga je profesionální soutěž. Dříve jsem nastupoval v juniorských kategoriích a toto je pro mě další krok. Udělám vše pro to, abych pomohl týmu a skóroval,“ uzavírá.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM