Opět volá Morava a Trhači navštíví Jestřáby

Redakce | 29.09.2020 | |

Opět volá Morava a Trhači navštíví Jestřáby

P r o s t ě j o v / K a d a ň – Další daleký výjezd čeká Trhače poslední zářijový den, a to ve středu 30. září. Tentokrát se vydají na půdu Prostějova. Ten si v posledním střetnutí příliš neužil gólové radosti. Jedna branka na rozstřílené Ústí nad Labem nestačila. Naproti tomu Trhači nebyli vůbec daleko od prodloužení či samostatných nájezdů. Nakonec ale frýdeckomístečtí Rysi brali všechny body.

 
LHK J. PROSTĚJOV vs. SK TRHAČI KADAŇ
11. místo
7 bodů
POZICE18. místo
0 bodů
19:21SKÓRE7:23
V – VP – PP – P
1 – 2 – 0 – 3
BILANCE V – VP – PP – P
0 – 0 – 0 – 4
18,8 % – 73,91 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ9,52 % – 70 %
60 tr. minutTRESTNÉ MINUTY54 tr. minut

PŘÍPRAVA VE JMÉNU NEÚSPĚCHU

Svěřenci Jiřího Šejby vstoupili do přípravné fáze porážkou na samostatné nájezdy 4:5 proti Horácké Slavii Třebíč. Další dva domácí duely skončili pro Moravany vítězně. Nejprve skolili polský tým GKS Tychy 4:1 a poté i VHK ROBE Vsetín 4:2. Otěže ve zbylých čtyřech utkáních přebral již soupeř. Jako první padli Jestřábi na domácím ledě proti Přerovu 0:7, výjezd do Poruby skončil neúspěchem 1:3. Těsně pak hostující pocítili hořkost porážky ve Vsetíně – 3:4. A poslední duel v Šumperku končil za stavu 5:2 pro domácí Draky.

V SEZÓNĚ MORAVANÉ JIŽ DVAKRÁT BODOVALI V PRODLOUŽENÍ

První kolo znamenalo pro Prostějovské výjezd do Jihlavy, odkud si ale tři body nepřivezli po porážce 2:3. Proti Třebíči byli tentokrát lépe připraveni a oplatili tak Bílým hvězdám prohru z přípravy - 6:3. Z venkovního klání v Havířově se vraceli opět s prázdnou – 1:4. V následujících dvou střetnutích se ale Jestřábům zadařilo až v prodloužení. Nejprve brali dva body za výhru na ledě Kolína 3:2 a následně i doma proti Benátkám na Jizerou 6:5. Prozatím poslední sehraný zápas už ale pro budoucího soupeře Trhačů nedopadl, a to když si Ústí nad Labem připsalo tři body do tabulky za výkon 4:1.

PROSTĚJOV NEBODOVAL PROTI SLOVANU A TRHAČI ZASE PROTI FRÝDKU-MÍSTKU

Prostějovští sehráli v Ústí nad Labem vyrovnanou první dvacetiminutovku – 1:1. Ve druhé části se už ale Slovan poslal do jednobrankového vedení. Jestřábi se již ve zbytku utkání neprosadili, kdežto Ústečtí na své konto přidali další dva góly. Tři body tak zůstali na domácí půdě na severu Čech – 4:1.

    Poslední sestava LHK Jestřábi Prostějov:

    Bláha – Sova, Hefka, Staněk, Drtil, Hrdinka, Pěnčík, – Hrníčko, Bartoš, Mrázek – Vachutka, Kaut, Jandus – Novák, Chlán, Žálčík – Ouřada, Motloch, Janeček.

Kadaňským se proti Rysům v předchozí sezóně vůbec nedařilo. Ze všech šesti střetnutí černožlutí prohráli. Šesté kolo ale přineslo výraznou změnu a drželi se soupeřem krok. Stačilo málo a diváci mohli přihlížet prodloužení či samostatným nájezdům. Přestože se soupeř dostal vždy jako první do vedení, Kadaň pokaždé srovnala krok. Ve třetím dějství ale Frýdeckomístečtí využili chyby domácích a třetí vedení v utkání jim už nikdo nesebral. A to i přes zhruba půlminutovou power play Kadaně – 2:3.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Hanuljak – Kottek, Trefný, Havel, T. Běhula, Březák, Havlín, Seemann – Koblížek, Chlouba, J. Veselý – M. Svoboda, Morong, J. Svoboda – Homer, Sursov, Achmeťanov – Hradecký.

JESTŘÁBŮM SE DAŘILO VÍCE, A TO VE ČTYŘECH PŘÍPADECH

První dvě klání v sezóně 2019/2020 se štěstí přiklonilo na stranu moravského klubu. Nejprve na Trhače vyzráli poměrem 3:2 a následně 6:3. Oba výsledky ale Kadaňští soupeři oplatili, a to když na jeho ledě uspěli za stavu 6:3 a na domácí půdě pak nedali soupeři šanci k jediné brance a brali tři body za výsledek 3:0. Karta se ovšem opět obrátila a třetí dvojice zápasů skončila stejným stavem, a tedy 6:1 pro Jestřáby.

PROSTĚJOV vs. KADAŇ
Ondřej Bláha – 87,5 %BRANKÁŘIMiroslav Hanuljak – 88,57 %
Richard Běhula – 71,43 %
P. Chlán a L. Žálčík
oba 7 (3+4)
PRODUKTIVITA Roman Chlouba
3 (3+0)
P. Chlán, L. Žálčík,
D. Hrníčko, P. Mrázek
všichni 3 góly
GÓLYRoman Chlouba
3 góly
Tomáš Drtil
6 asistencí
ASISTENCEMarcel Kottek
3 asistence
Tomáš Kaut
72/130 – 55,38 %
VHAZOVÁNÍ Roman Chlouba
45/88 – 51,14 %
David Bartoš
5 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYTomáš Koblížek
7 zbl. střel
Lukáš Motloch
16 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYRadek Havel
14 tr. minut
Aleš Sova
25:01 min/z
ČAS NA LEDĚRoman Chlouba
22:26 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM