V sobotu přivítáme pražskou Slavii

Jiří Novotný (KAD) | 19.02.2021 | |

V sobotu přivítáme pražskou Slavii

K a d a ň - Přesně po dvou týdnech se Trhači znovu představí na svém domácím kluzišti. Po reprezentační pauze a následném debaklu v Sokolově se budou chtít předvést v lepším světle proti pražské Slavii. Úvodní buly padne v tradičním sobotním čase od 17:00, připraven bude textový online přenos.

 

SEŠÍVANÍ V KLIDNÉM STŘEDU TABULKY

Na slavné časy sešívaných v minulé dekádě, kdy dvakrát pozvedli nad hlavu trofej pro české šampiony, již pomalu sedá prach. Honosné kulisy 02 areny, kterou zabrali úhlavní rivalové v rudých dresech, vystřídalo o poznání skromnější prostředí vršovického Edenu a nejslavnější hokejové adresy jen druhodivizní štace. Ani v Chance lize však Slavia nepatří mezi nejobávanější celky; momentálně se nachází až na 10. příčce a brzkému návratu mezi elitu již nevěří ani největší srdcaři klubu.

Před únorovou pauzou se Pražanům hrubě nedařilo. Na konci ledna sice složili Vsetín, ale pak schytávali jednu facku za druhou. Nejprve odevzdali všechny body Jihlavě, posléze vysoko rupli v Havířově, doma podlehli Litoměřicím a vyvrcholením byla prohra s tápajícím Frýdkem-Místkem.

TRHAČE ROZSTŘÍLEL SOKOLOV, SLAVIA ZABRALA V KOLÍNĚ

Kadaňští se ve středu vydali do Sokolova, jenž podkrušnohorské klání jasně opanoval. Baník udeřil na konci první třetiny, kdy odskočil na 2:0. Stejný počet branek přidal i ve druhém dějství. Skutečná kanonáda se spustila až v závěrečné periodě, kdy Sokolovští svůj náskok zakulatili na 10:0 a generální manažer Petr Klíma bouchl do stolu: „Za to, jakou ostudu hráči předvedli v utkání se Sokolovem, kdy prohráli poměrem 0:10, jsme se rozhodli, že zrušíme do víkendového kola tréninky. Je důležité, aby se všichni probrali, protože za tyto výkony si nezaslouží být na ledě,“ soptil vítěz Stanley cupu, jenž nastoupil k bezmála 800 zápasům v NHL.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Hamrla – Trefný, Kottek, Havlín, Seemann, Delmarche, T. Běhula, Horáček – M. Zabloudil, M. Svoboda, Chlouba – T. Koblížek, J. Svoboda, Houška – L. Koblížek, Hradecký, Homer – Adámek, Veselý.

Vršovickým se podařilo ukončit sérii proher v „záchytném“ duelu na ledě poloprofesionálního Kolína. Kozlové přitom vstoupili do zápasu lépe, již ve 4. minutě se ujali vedení. Hosté však dvěma slepenými góly otočili a v polovině druhé části vedli již o čtyři branky. Kolínu se vrátit do zápasu už nepodařilo, jejich posledním vzepětím byla branka na konečných 2:5 ve 48. minutě.

    Poslední sestava HC Slavia Praha:

    Michajlov – Barák, Sedlák, Jeřábek, Buchta, Krejčí, Novák, Veber – Kafka, Vampola, Kuťák – Ondráček, Poletín, Kružík – Pšenička, Vlček, Šmerha – Všetečka, Šteiner, Brož.

Foto: Karel Švec (www.hc-slavia.cz)

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM