Do Kadaně zavítá vedoucí Kladno

Sabina Nováková | 26.02.2021 | |

Do Kadaně zavítá vedoucí Kladno

K a d a ň / K l a d n o – V sobotu 27. února se na kadaňském ledě odehraje předposlední zápas letošního ročníku Chance ligy. Trhači přivítají vedoucí tým soutěže Rytíře z Kladna. To si v posledním střetnutí s Ústím připsalo vysokou výhru a přijede do Kadaně s jasným cílem udržet první místo tabulky. Permanentkáři mohou duel sledovat zdarma na www.hokejkatv.cz, tradiční psaný přenos bude k dispozici na webu www.onlajny.cz. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

 

KLADENŠTÍ SI V ÚNORU PŘIPSALI PĚT VÝHER ZE SEDMI MOŽNÝCH

1. února se Rytíři střetli v domácím zápase proti Hvězdám z Třebíče a z tohoto utkání vyválčili domácí dva body za výhru po samostatných nájezdech. Následoval výjezd do Podkrkonoší, kde se Rytíři v rámci televizního utkání představili na ledě Vrchlabí. To dokázalo středočeský klub zaskočit a zvítězit za tři body poměrem 4:2. Svěřenci trenéra Čermáka si chuť spravili v domácím duelu s Frýdkem-Místkem, který zvládli jasně 5:1. Další výjezd však opět skončil neúspěchem, když si tým vedený kapitánem Tomášem Plekancem nedokázal poradit se svou loňskou farmou – ústeckým Slovanem. Následující tři zápasy ale Rytíři zvládli bez jakéhokoliv zaváhání a získali devět bodů za výhry s Prostějovem, Benátky a opět Ústím.

TRHAČI NAPOSLEDY PORAZILI ŠUMPERK, OD TÉ DOBY NA VÍTĚZSTVÍ ČEKAJÍ

V první únorový den dokázali kadaňští hokejisté porazit sousední celek tabulky Šumperk, který na domácím ledě porazili 4:3 a připsali si tři body. Od té doby však v pěti utkáních po sobě nedokázali bodovat. Nad síly Trhačů byly celky z Kolína a Ústí, a když se z výjezdu ze Sokolova vraceli z desetibrankovou porážkou, vyhlídky nebyly růžové. Svou čest dokázali svěřenci Petra Rosola částečně uhájit v domácím střetnutí s pražskou Slavií, kdy byli svému protivníkovi vyrovnaným soupeřem. Bohužel ani velká bojovnost nepřinesla domácím body – 1:2. V posledním kole Trhači zajížděli do Vrchlabí, úvod zápasu ale absolutně nezvládli, když po několika vyloučeních a dvou trestných stříleních prohrávali v desáté minutě jednoznačně 4:0. V následujících minutách se tým ze severu Čech osmělil a dokázal vstřelit čtyři branky. Vrchlabí ale taktéž dokázalo třikrát skórovat a Kadaň se tak vracela z Krkonoš bez bodu – 7:4.

    Poslední sestava HC Baník Sokolov:

    R. Běhula – Havlín, Seemann, Kottek, Trefný, Naar, T. Běhula, Horáček – T. Koblížek, J. Svoboda, Houška – Adámek, Morong, Chlouba – Veselý, M. Svoboda, Homer – Bačo, Konášek, Bogdasarjan.

Tým Rytířů z Kladna se podruhé v krátké době utkal s ústeckým Slovanem. Odvetný zápas jednoznačně ovládli domácí, kteří po dvou třetinách vedli pohodově 4:0. S tímto výsledkem se však nespokojili a ve třetí třetině dokázali vstřelit dalších pět branek. Za Slovan korigovali v dvojnásobné přesilové hře zkušení Drtina s Trávníčkem, stačilo to však jen na zmírnění vysoké prohry 9:2.

    Poslední sestava Rytíři Kladno:

    R. Běhula – Havlín, Seemann, Kottek, Trefný, Naar, T. Běhula, Horáček – T. Koblížek, J. Svoboda, Houška – Adámek, Morong, Chlouba – Veselý, M. Svoboda, Homer – Bačo, Konášek, Bogdasarjan.

Poslední sestava Rytíři Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Kehar, Ticháček, Snuggerud, Zajíc, Štochl - Jágr, Plekanec, Machala - Račuk, Marosz, Guman - Jelínek, Melka, Hlava - Hajný, Filip, Bílek.

UTKÁNÍ TRHAČŮ V KLADNĚ PŘINESLO JEDENÁCT BRANEK

Poslední duel Trhačů s Rytíři nabídl gólové hody. První třetina jednoznačně lépe vyzněla pro domácí, kteří po dvaceti minutách vedli 4:1. Zbylé dvě třetiny skončili vyrovnaným skóre 3:3. Za Kadaň se dokázali prosadit Jan a Matyáš Svobodovi, Martin Berčík a také Tomáš Koblížek. Za Rytíře se postupně trefili Hajný, Plekanec, Hlava, Melka, Kubík, Guman a opět Tomáš Plekanec. Celkově tak na světelné tabuli svítil výsledek 7:4 pro Kladno.

Foto: Josef Poláček

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM