Vsetínští nad Kadaní vyzráli rozdílem pěti branek

Sabina Nováková | 06.03.2021 | |

Vsetínští nad Kadaní vyzráli rozdílem pěti branek

K a d a ň / V s e t í n - V posledním domácím utkání se Trhači postavili soupeři ze Vsetína. Ačkoliv v posledních kolech Kadaňští podávali vyrovnané výkony s týmy z horní poloviny tabulky, tentokrát to domácím bohužel nevyšlo. Valaši si ze severozápadu Čech odvezli tři body za vítězství 7:2.

 
33.kolo, sobota 6.3.2021
Sportovní klub Kadaň - VHK Robe Vsetín  2:7  (0:2, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 33. M. Svoboda (Seemann, Horáček), 60. Chlouba (Adámek, Kottek) – 3. Berger (Š. Jenáček, Zeman), 16. Kucharczyk (Gajarský, Ondračka), 28. Březina (Š. Jenáček), 38. Půček (Bartko, Hořanský), 39. Bednář (Berger, Š. Jenáček), 55. Bednář (Hryciow, Zeman), 59. Šilhavý (Hořanský, Půček). Rozhodčí: Grech, Jechoutek – Kokrment, Juránek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: Bez diváků. Střely na branku: 22:36. Zblokované střely: 1:3. Vhazování: 32:31. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:7, 2:7.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Havlín, Seemann, Kottek, Trefný, Naar, Horáček, Delmarche – T. Koblížek, J. Svoboda, M. Zabloudil – Adámek, Morong, Chlouba – Veselý, M. Svoboda, Homer – Babičev, Hradecký, Bačo.
VHK Robe Vsetín: Málek (41. Sachr) – Smetana, Ondračka, Š. Jenáček, Kudělka, Hryciow, J. Jenáček, Bartko – Březina, Kucharczyk, Gajarský – Babka, R. Vlach, Klímek – Půček, Šilhavý, Hořanský – Berger, A. Zeman, L. Bednář.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe hostující hráči, kteří již ve třetí minutě využili chyby čtvrté formace a Jan Berger uklízel pul za bezmocného Hanuljaka - 0:1. Následovaly přesilové hry na každé straně, kterých však ani jeden z týmů nevyužil. Naopak další hrubou chybu poslední formace Trhačů dokázal s přehledem proměnit nekrytý Radim Kucharczyk, jenž pohodlně dorážel z brankoviště na 2:0. V závěru třetiny byl vyloučen forvard Matěj Morong, tuto početní výhodu Valachů však přerušila první přestávka.

Druhá třetina byla zprvu vyrovnaná a šance byly k vidění na obou stranách. Do vedení 3:0 ale poslal hosty David Březina, který svou střelu umístil přesně nad beton domácího gólmana. Ke slovu se dostali také svěřenci Petra Rosola, když protiútok dokázal svým důrazem zužitkovat Matyáš Svoboda - 1:3. Když se zdálo, že Trhači budou mít naději na zdramatizování zápasu, přišly dvě branky v rychlém sledu před koncem třetiny. Nejprve Roman Půček využil zaváhání domácího muže s maskou - 1:4, aby následně Lukáš Bednář blafákem uklidil kotouč za záda Miroslava Hanuljaka popáté - 1:5.

Třetí třetina v první polovině mnoho šancí nenabídla a k vidění byl spíše bezstarostný hokej s cílem se nezranit. Ve třetím dějství dostala šanci se ukázat opět čtvrtá útočná lajna domácích, ale neskončilo to jinak než šestým gólem v podání znovu Lukáše Bednáře - 1:6 v síti Trhačů a strašlivou bilancí minizápasu -4 za ice-time pěti až šesti minut. V devětapadesáté minutě svou třetí branku v sezóně přidal Vojtěch Šilhavý - 1:7 a Vsetín dostal šanci střetnutí dokončit v početní výhodě. Ta se však hostům nevydařila podle představ, jelikož Lukáš Adámek u hrazení vybojoval puk a ujel do přečíslení s Romanem Chloubou, jenž střelu do betonů brankáře Sachra dokázal dorazit do prázdné klece a upravit tak kosmeticky stav duelu na 2:7. Střetnutí tak skončilo za stavu 2:7 pro hosty.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Soupeř nás zkrátka přehrál ve všem. Opět jsme měli hrozné individuální chyby, ze kterých pramenily branky. Možná chviličku jsme měli naději, když jsme dali na 1:3, to byla taková pasáž , že kdybychom možná bývali snížili na 2:3, tak jsme utkání mohli zdramatizovat. Tím, že jsme ale dostali dva rychlé góly na 1:4 a 1:5 po individuálních chybách, tak se nám to sesypalo a neměli jsme už na nic nárok.“

„Čtvrtá lajna má za zápas se Vsetínem -4. Byla i na chvíli stažena z ledu...

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Ano, je to tak. Stáhl jsem je ze hry za stavu 1:3. Když jsme pak ale dostali další dvě branky, tak jsem je na led vrátil.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): „Jsme spokojení. Na naše poměry jsme vsítili hodně gólů, mohli jsme jich dát, dle mého, ještě víc. Kadaň i přesto, že je poslední, tak předchozí zápasy hrála velmi vyrovnaně, a to jak s Přerovem, tak doma s Kladnem. Určitě jsme měli respekt, ale podařilo se nám vsítit hned sedm branek, s chutí jsme si zahráli a jsme rádi, že vezeme tři body. Čeká nás příprava na poslední zápas základní části doma se Sokolovem a uvidíme, na koho pak narazíme v předkole play-off“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM