D. Routa: „Jsem odhodlaný udělat vše pro tým.“

Sabina Nováková | 06.10.2021 | |

D. Routa: „Jsem odhodlaný udělat vše pro tým.“

K a d a ň / S o k o l o v - Ani po osmém kole Chance ligy proti Sokolovu si Kadaňští nepřipsali jediný bod do tabulky, a to i přesto, že dvakrát během klání vedli. První gól odstartoval právě David Routa, který si při následujících dvou brankách připsal i asistence.

 

Co říkáte na střetnutí s Baníkem, které nakonec skončilo prohrou?

Určitě nás to všechny mrzí, není to první zápas, který jsme si prohráli v nějakém krátkém časovém úseku. Byly to asi tři minuty ve třetí dvacetiminutovce, ve které jsme inkasovaly dva rychlé góly. To podle mého zlomilo celé utkání. Do té doby to bylo vyrovnané. Za stavu 2:1 jsme mohli vsítit branky na 3:1 nebo i 4:1 a mohlo být rozhodnuto. To je ale hokej a musíme pokračovat dál a vyvarovat se těmto chybám, abychom další střetnutí mohli vyhrát.

Ujal jste se první branky proti Sokolovu….

Steiny (Michal Steinocher) to vyhodil po mantinelu, já potom jel dva na jednoho a konečně jsem se trefil. Jsem za to rád, protože tuhle sezonu jsem měl už spoustu šancí a nebyl jsem schopný to dostat do branky. Konečně se mi to podařilo.

Druhá třetina byla od té poslední naprosto odlišná. Co se stalo?

Určitě to bylo tím zlomem v závěrečné části, protože minutu do konce druhé třetiny jsme se dopustili faulu a byli jsme vyloučeni. Gól do šatny je vždycky nepříjemný, shodí tým a bohužel to asi rozhodlo celý zápas.

V čem vidíte nejzásadnější problém?

Myslím si, že je to hodně o tom, že jsme někteří hráči nezkušení. Máme opravdu mladý tým a třeba i pro mě je to teprve zhruba sedmý nebo osmý duel v dospělém hokeji, takže si také zvykám a nejsem sám. Potřebujeme ještě čas, abychom se vyvarovali chybám a naučili se s tím hrát a pracovat celých šedesát minut a ne jen padesát osm.

Jak se seběhlo to, že nyní hájíte kadaňské barvy?

Letní přípravu jsem odtrénoval s Kladnem, ale to nakonec mělo kompletní čtyři útoky, takže nám bylo sděleno, že si můžeme hledat angažmá. V Kadani byla šance to zkusit a já a ještě Tomáš Bernat jsme sem přišli na try out, povedlo se nám to a teď jsme tady.

Sám jste zmínil, že moc duelů v seniorské soutěži odehraných nemáte. Co vám angažmá mezi dospělými dává?

Dává mi to strašně moc. Chci určitě poděkovat trenérům, že mi důvěřují a hraji hodně, protože si myslím, že toto pro mě může být zlomová sezóně v mé kariéře. Když by se povedla, je tu šance z toho něco uhrát. Když ne, tak bohužel. Určitě jsem ale odhodlaný udělat vše pro to, aby se dařilo jak mně, tak především celému kádru jako jednomu týmu.

Čeká vás výjezd do Prostějova. Cíl i pro toto utkání, tedy vítězství, je asi jasný, že…

S tímto jdeme do každého zápasu a v každém musíme uhrát minimálně bod. Bohužel se nám to zatím nepovedlo, ale většinou se to zlomí ve dvou, třech minutách, které prosereme. Je potřeba se na to zaměřit a když to zlepšíme, můžeme vyhrávat utkání. Jsou tu týmy jako je Vsetín nebo Jihlava, které jsou opravdu na jiné úrovni. Jinak si ale myslím, že kromě těchto dvou týmů jsme schopní udělat bod proti každému. Musíme zlepšit to, co nám nejde.

Foto: Markéta Křížová, www.hclitomerice.cz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM