V sobotu čeká Kadaňské duel v Prostějově

Jiří Novotný (KAD) | 08.10.2021 | |

V sobotu čeká Kadaňské duel v Prostějově

K a d a ň - V minulém kole Trhači v rámci podkrušnohorského derby přivítali Sokolov, jemuž vzdorovali více než statečně. V zápase dokonce dvakrát vedli, ale v závěrečné části Baník odskočil a černožlutí již nestihli vyrovnat. O první body do tabulky se tak utkají v sobotu 9. října, kdy se od 18:00 představí v Prostějově

 

PROSTĚJOV V ELITNÍ PĚTCE CHANCE LIGY

Hanáci po dvou mdlejších ročnících šlápli do pedálů a hned od úvodu soutěži se drží mezi nejlepšími celky. Po sedmi odehraných mačích se nachází na 5. příčce s jednobodovou ztrátou na Sokolov a Slavii. Hlavní pole je ovšem notně nahuštěné; 3. Slavii a 10. Šumperk dělí pouhé tři body.

Hned úvodní zápas byl pro Hanáky velkým povzbuzením - jasná výhra 0:5 v Sokolově, to bylo entrée jako hrom. V prvním domácím zápasu s Ústím však přišlo vystřízlivění. Skromnému Slovanu nedokázali vstřelit ani jednu branku a padli 0:3. Poté udolali Havířov 3:4, jemuž se zatím vůbec nedaří a zabředl do sestupových vod. Doma to ale ani napodruhé nevyšlo, Frýdek-Místek je přetlačil 4:5.

Od té doby se však vezou na vítězné vlně. Tu načali vítězstvím 1:4 v Benátkách a následně konečně potěšili domácí publikum, Kolín přetlačili poměrem 4:2.

Jestřábi ve středu zajížděli do Šumperka, jenž se z loňského neškodného nováčka proměnil v sebevědomého okrádače favoritů a čestný bod se mu podařilo uloupnout i tentokrát. Tuhá bitva zástupců Olomouckého kraje skončila po šedesáti minutách 3:3, rozhodl až v nájezdech Jelínek. „Bohužel nám museli odstoupit nějací útočníci, takže jsme to museli hodně přeházet. Poté se nám povedla skvělá pasáž ve druhé třetině, kdy jsme otočili zápas a hlavně jsme využili dvojnásobnou přesilovku. Myslím, že soupeř následně zaslouženě vyrovnal a utkání skončilo remízou. V prodloužení byl Šumperk lepší, ale zachránil nás Ondra Bláha a dostali jsme šanci v nájezdech, kde už jsme byli zase lepší my a bereme skvělé 2 body,“ oddychl si na lhkjestrabi.cz kouč Aleš Totter.

    Poslední sestava LHK Jestřábi Prostějov:

    Bláha – Zajíc, Klimíček, Husák, Vala – Rudovský, T. Jáchym, Jiránek – Mrázek, J. Kloz, Martin Novák – M. Švec, Štefka, P. Beránek – Dubský, T. Koblížek, Š. Jelínek – Motloch, Babka.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM