Po týdnu opět doma. Vyzrajeme na Duklu?

Jiří Novotný (KAD) | 29.10.2021 | |

Po týdnu opět doma. Vyzrajeme na Duklu?

K a d a ň - V minulém domácím duelu s Kolínem sahali Trhači po prvním bodovém přísunu, ale naděje jim zhatil gólem na 1:2 v 55. minutě Jankovský. Následně neuspěli v Šumperku, jenž po trudné loňské sezoně okupuje klidný střed tabulky. O první úspěch tak budou Kadaňští bojovat v sobotu 31. října, kdy je na kadaňském kluzišti od 17:00 naplánován prestižní duel s jihlavskou Duklou.

 

DUKLA JE V TABULCE TRADIČNĚ VYSOKO

Jak už tak bývá zvykem, Jihlavští patří mezi nejsilnější celky Chance ligy. Aby také ne, Dukla je v československém hokeji pojmem, jenž v druhé polovině minulého století sbíral tituly jak na běžícím pásu a jeho dres oblékali nejlepší z nejlepších. Se změnou režimu však stejně jako u její fotbalové kolegyně přišel nevyhnutelný ústup ze slávy. Od posledního ligového primátu letos uplynulo 30 let a na vzpomínkách z éry dominance se usadila pořádná vrstva prachu.

Návratu hojnosti na Vysočinu již nevěří snad ani největší srdcaři klubu. Dukla sice v ročníku 2017/18 nakoukla do extraligy, sezonou se ale protrápila na předposlední příčce a v následné baráži svou příslušnost k elitě neuhájila. Od té doby „parkuje“ znovu v Chance lize, kde se ihned z otloukánka proměnila v tradiční štiku.

Za tu ji můžeme označit i letos, což potvrzuje dosavadní 4. pozice s nicotnou zrátou čtyř bodů na 2. Litoměřice. Výraznější manko má na vedoucí Třebíč; Horáci se letos doslova řítí soutěží a Dukla na ně ze 4. pozice ztrácí hrozivých 11 bodů.

Jihlavští měli hned v úvodních kolech těžký los, ale křest ohněm zvládli. Hned na začátku smetli Vsetín a po zaváhání v Porubě - v té době pasované do bojů o nejvyšší mety - porazili také Přerov, Vrchlabí a Slavii. Aktuálně se vezou na čtyřzápasové vítězné vlně, kterou zahájili ve Frýdku-Místku a pokračovala výhrami s Benátkami, Kolínem a Šumperkem.

Právě Draci se v CZ LOKO aréně představili naposledy a opět bojovali až do posledního dechu. Padlo celkem 11 branek a o výhře 6:5 pro domácí rozhodl až v samostatných nájezdech Čachotský. Nutno podotknout, že domácí předvedli veleobrat, neboť Šumperk ve druhé části vedl již 1:5! „Jsem hrozně rád, že to kluci zvládli otočit. Ti, kteří zápas takto dohráli, dostanou zítra volno, protože jsme nyní měli spoustu zápasů v rychlém sledu. V pátek se připravíme na Kadaň a tam chceme hrát úplně úplně jinak - hlavně v přesilovkách,“ vzdal hold svým svěřencům na hcdukla.cz kouč Viktor Ujčík.

    Poslední sestava HC Dukla Jihlava:

    Žukov (41. Wolf) – Bilčík, Kowalczyk, Mareš, Eliáš, Niko, Matějíček – Čachotský, Skořepa, Illéš – Harkabus, Seman, Cachnín – Helt, Lichanec, Fronk – Havránek, Juda, Brož.

ŽUKOV DOSTAL POVOLÁVACÍ ROZKAZ DO SPARTY

Dukla se může spolehnout na svou brankářskou oporu, 22letého ruského gólmana Maksima Žukova, jehož v roce 2017 ve čtvrtém kole draftovalo Las Vegas. Maskovaný muž zářil v loňském play off a ve vynikajícím výkonech pokračuje i letos, což neuniklo pražské Spartě, kterou aktuálně tlačí bota právě na tomto postu. Žukov do pražského celku míří zatím na dva zápasy.

Na čele produktivity se trochu překvapivě nachází 28letý Slovák Peter Lichanec, jenž tak otáčí kormidlem své kariéry, jež měla spíše sestupnou tendenci. Skvělou sezonu v Popradu 2016/17, kdy nakoukl do reprezentace, nedokázal potvrdit a po protrápeném ročníku 2018/19, kdy kromě celku pod Tatrami neuspěl ani v Liptovském Mikuláši a Banské Bystrici zamířil do Jihlavy. Letos mu to ale skutečně lepí a v 15 duelech nasbíral parádních 17 bodů (6+11). Jen pro srovnání - předloni na 18 bodů potřeboval 56 mačů a v loňských třiceti nastřádal jen 8.

V závěsu se drží tradiční opora Tomáš Čachotský (2+12) a nejlepší střelec Filip Seman (8+5), který se na Vysočinu vrátil po třech letech v domovském Havířově.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM