Kadaň se odrazila ze dna a stoupá vzhůru

Katka Hodková | 12.12.2005 | |

Kadaň se odrazila ze dna a stoupá vzhůru

Po sérii nezdarů a promarněných utkání hokejisté Kadaně opět nabírají druhý dech. Vítězství nad Kometou Brno vlilo Severočechům novou krev do žil a tři body z Jindřichova Hradce ještě posílily touhu po výhře před domácími fanoušky. V pondělním utkání Kadaň po dlouhé době předvedla svižný hokej prošpikovaný akcí a bojem o každý metr ledu. Skóre otevřel už v první třetině Zdeněk Žák. V dobrém světle se ukázala také nová posila z Chomutova útočník Jaroslav Buchal, který dával druhý gól a byl zároveň s gólmanem Prostějova Janem Pospíšilem vyhlášen nejlepším hráčem celého utkání. V závěru vítězství Kadaně pojistil ještě Kamil Tvrdek a Jarda Hübl se tak může radovat z šesté vychytané nuly v sezóně.

 
31.kolo, pondělí 12.12.2005
Sportovní klub Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov  3:0  (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15.Žák (Postl, Hlusička), 42.Buchal (Klaus, Kajer), 54.Tvrdek (Staněk, Klaus). Rozhodčí: Nečas - Šerý, Vitík. Vyloučení: 5:5, navíc Piecha (PRO) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 3:0.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Klaus, Staněk, Hranáč, Lašek, Pospíšil, Hlavatý, Hlubuček, Tvrdek, Buchal, Kajer, Žák, Hlusička, Postl, Zika, Oliverius, Hahn, Hubínek, Tauš, Řepík.
LHK Jestřábi Prostějov: Pospíšil - Polák, Piecha, Žibrita, Vymazal, Dibelka, F.Čech, Saluga, Sedlák, M. Čech, Braniš, Kameš, Kučírek, Sabela, Fojtík, Luka, Doseděl, Hegegi, Bařica.

Komentář k zápasu

První třetina: Diváci sledovali svižný hokej

Led se ještě ani pořádně nezahřál a kapitán Jestřábů si zašermoval s vysokou holí a odešel ladit formu na trestnou lavici. V úvodní přesilovce Kadaň pouze testovala, co hosté snesou. K první vážné šanci se však probojoval až po dvou minutách jestřáb Luka, který zaútočil na Hübla. Gólman jeho pohyb kopíroval až do konce a střelu odklonil. Na druhé straně odpověděl Zika, který bez mrknutí oka nastřelil betony Pospíšila. V 9. minutě si na domácího brankáře Hübla vyšlápl obránce Polák, ale ztroskotal stejně jako o chvíli později Hubínek, jehož střela z otočky jen těsně minula brankovou konstrukci.

V 15. minutě zabouřily ochozy, když kadaňské tornádo Martin Postl prokličkoval přes modrou čáru a se dvěma obránci na krku stačil zpracovat puk pro Zdeňka Žáka, který poslal touš po zemi k tyčce. Kadaň se ujala vedení 1:0. Postlovi asistence zřejmě nestačila a hned, jak se dostal znovu na led, pokusil se znovu uniknout prostějovské obraně. Tentokrát však jen zaduněly Pospíšilovo betony. Třetinu zakončil střelou od modré Kučírek.

Druhá třetina: Prostějov si hlídal záda

Druhá část začala v pomalejším tempu, kdy hráči bruslili ve středním pásmu. Domácí se ale nenechali dlouho pobízet a při první vhodné příležitosti, kdy Jestřábi polevili v obraně, se usadili v útočném pásmu. V pětadvacáté minutě měl prostejovský gólman pořádnou dávku štěstí, když zastavil kotouč pod betony kousek před brankovou čárou. Autorem této razantní střely a následného pokusu o dorážku byla nová posila v dresu Kadaně útočník Buchal.

O čtyři minuty později se na modré čáře zmocnil puku Žibrita a hrnul se s ním na Hübla jako velká voda. Jenže hráz domácího gólmana nepovolila. Na druhé stran před Pospíšilem promarnil svou šanci znovu Buchal, když nestačil zpracovat přihrávku, která by jinak mířila do odkryté části prostějovské svatyně. V závěru třetiny hosté vyškolili domácí obránce. Bařica rovnou z trestné lavice naskočil na modorou, kde se zmocnil touše a dosáhl přečíslení tři na jednoho. Severočeši přestáli i tento nápor a po čtyřiceti minutách hry odcházeli do kabin stále s jednobrankovým vedením.

Třetí třetina: Domácí měli situaci pod kontrolou

Hosté se v poslední dvacetiminutovce příliš neukázali, protože Severočeši zahájili aktivně a bez zbytečných chyb. Už ve 42. minutě vyjel domácí kapitán Kajer do kruhu, odkud vrátil přihrávku na Klause a ten předal puk do druhého kruhu na volného Jaroslava Buchala, který rozvlnil síť za Pospíšilovo zády. Domácí odskočili na 2:0.

Nejkrásnější a zároveň nejsmutnější akce se Jestřábům povedla ve 44. minutě. Tehdy Piecha unikl kadaňské obraně a vyslal na Hübla přesnou dělovku, za kterou by se nemusel stydět profesionální golfista. Kotouč však pouze rozehrál zvonkohru na tyči a vylétl zpět z brankoviště. O pět minut později si prostějovský zadák Sedlák vykoledoval od rozhodčích faul za podražení. Jenže čistě domácího útočníka Tauše v jeho nájezdu snad ani zastavit nemohl.

V 52. minutě se Prostějov zakousl do přesilovky. Na trestnou lavici totiž za nedovolené bránění usedl Tvrdek. V oslabení odvedla dobrou práci obrana a hlavně pozorný gólman Hübl. O dvě minuty později naskočil Kamil Tvrdek po uplynulém trestu na led a hned se přihlásil o přihrávku na modrou čáru. Z druhé strany mu okamžitě začal najíždět Buchal a gólman Jestřábů se zřejmě v očekávání přihrávky soutředil víc na Buchala než na Tvrdka, který stále držel puk a v poslední chvíli se mu podařilo zvednout ho do horního růžku. Tři minuty před koncem si krom radosti z gólu Tvrdek odnesl ještě pár šrámů z bitky se Salugou, která se strhla po dohrávaném souboji před domácí brankou. Ani zvýšená agresivita hry nakonec hostím nepomohla a Kadaň si doma vybojovala zasloužené vítězství 3:0.

Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM