Kadaň doma porazila Sarezu v prodloužení

Jindřich Poledna | 08.02.2006 | |

Kadaň doma porazila Sarezu v prodloužení

Kadaň před dnešním zápasem cítila šanci poskočit na devátou příčku. Hokejisté Ostravy za sebou měli strastiplnou cestu na sever Čech a utkání pro ně také nezačalo nejlépe. Domácí obránce Robert Plaček využil v úvodní třetině po pěti sekundách přesilovou hru a udělal tím velikou radost kadaňským fandům. Jenže ty zchladil po pěti minutách ostravský Bokroš. V řádné hrací době branka již nepadla, a tak přišlo na řadu, v Kadani po čtvrté za sebou, prodloužení. V něm se radovali opět domácí, když 10 vteřin před koncem vsítil Martin Postl vítězný gól.

 
47.kolo, středa 8.2.2006
Sportovní klub Kadaň - HC Sareza Ostrava  2:1p  (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8.Plaček (Stehlík, Hlavatý), 65.Postl (Klaus) - 13.Bokroš (Galečák, Holuša). Rozhodčí: Zubzanda - Fiala, Havelec. Vyloučení: 3:8, navíc Augusta(SAR) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 240. Střely na branku: 51:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Klaus, Hlubuček, Lašek, Plaček, Hlavatý, Kloz, Žák, Derfler, Postl, Zika, Valčák, Polanský, Hubínek, Stehlík, Švejda, Bušta, Tauš, Krpenský.
HC Sareza Ostrava: Štěpánek - Jelínek, kubala, Mocek, Augusta, Pazdera, Ovšák, Vnenk, Šebesta, Sochorek, Janeček, Polášek, Boháč, Heřman, Bokroš, Holuša, Gelačák, Valušiak, Oliverius, Badžo.

Komentář k zápasu

V 1. třetině se každý tábor radoval jednou

Ani ne po čtvrt odehrané minutě se mohlo měnit skóre. Po akci hostů střílel osamocený Sochorek. Puk si z mezikruží našel cestu pouze k nastavené Hüblovo vyrážečce. I druhá gólová šance patřila Sareze, jejíž útočník se prokličkoval až k domácímu brankáři, ale zakončit nedokázal. O chvíli později ožili i Kadaňští. Junior Krpenský střílel z bezprostřední vzdálenosti, avšak pouze do hrudě Štěpánka.

V čase 7:36 se Severočeši radovali využitou přesilovou hrou. Ihned po rozehrání vystřelil po Hlavatého přihrávce Robert Plaček, jenž nemilosrdně otevřel skóre, 1:0. V čase 12:01 bylo vyrovnáno na 1:1. V nenápadné akci přihrával Gelačák a zakončoval Lukáš Bokroš, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Puk si našel cestu do branky nad betonem Hübla.

Na začátku 17. minuty se už už domácí radovali po velkém závaru před Štěpánkovou svatyní. Brankové světlo zůstalo nerozsvíceno i o chvíli později po pohotové dělovce Laška. I v závěru třetiny byla stále více při chuti Kadaň, ale optickou převahu zhodnotit nedokázala.

Ve 2. dějství se puku za brankovou čáru nechtělo

V úvodu 23. minuty, po delším setrvání Severočechů v útočném pásmu, ujeli Ostravští ve dvou na jednoho. Hübl lvím zákrokem zabránil hrozící pohromě pro domácí. O chvíli později bylo opět rušno před Štěpánkem, když se Švejda prezentoval svým projektilem z nadějné pozice. Na začátku prostřední části tak byl i nadále k vidění atraktivní hokej s množstvím šancí na obou stranách.

Po odbití poloviny zápasu se blýskly mladé akvizice Kadaně. Krpenský s Hubínkem nebyli daleko od dotlačení puku za brankovou čáru. Pět minut před koncem třetiny promáchl před odkrytou brankou Derfler, útěchou mu byla pouze nabídka přesilové hry pro domácí, která se po 16 sekundách změnila ve výhodu pět na tři. Hosté nebyli s výroky sudího spokojeni, čímž se strhla delší debata s arbitry klání. O nabídku vstřelení vedoucí branky se Kadaňští svými nepřesnými kombinacemi připravili sami. Před druhou sirénou měli ještě trochu práce oba gólmani, žádné neuvěřitelné zákroky však předvádět nemuseli. Po bezbrankové 2. třetině odcházeli hráči do šaten opět za stavu 1:1.

I 3. dvacetiminutovka ke gólu nevedla

Ambice na vítězství naznačila Kadaň i v poslední třetině. Nejprve Derfler těsně před zakončením zakopl, poté si Severočeši vytvořili trvalejší tlak v útočném pásmu, přesto se Štěpánek s pukem téměř nesetkal. S přibývajícím časem rostla viditelná nervozita hokejistů na obou stranách, s čímž souvisela řada nepřesností. Na konci 50. minuty mohli jít domácí do vedení, avšak puk procestoval pouze prostorem nad horní tyčkou.

V 54. minutě ujeli Ostravští ve dvou na jednoho, ale ani tentokrát se Hübl nenechal zahanbit. O chvíli déle ležel puk nehnutě na brankové čáře za Štěpánkem, kde ho žádný ze Severočechů nedokázal posunout do odkryté brány. V závěru ještě Kadaň tlačila jak jen mohla, leč veškerá snaha končila u vynikajícího ochránce svatyně hostí, což se nezměnilo ani do konce normální hrací doby. Po 60 minutách ukazovala časomíra i nadále stav 1:1.

V závěru prodloužení se stadión přeci jen gólu dočkal

Během prodloužení si více šancí vypracovala Kadaň, zejména díky přesilové hře. Hlavatý v krátkém časovém sledu pálil dvakrát na Štěpánka, který kapituloval až 10 sekund před koncem nastavení. Časomíra klání se zastavila na čase 64:50, když po pravém křídle ujel podél hrazení Martin Postl, který nechytatelnou střelou do šibenice strhl vítězství 2:1 po prodloužení na stranu domácích.
Jindřich Poledna, Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Josef Halouzka (trenér Ostrava): Od začátku do konce jsme předvedli hrozný výkon. Odehráli jsme jedno z nejhorších utkání v letošní sezóně. Zároveň některá naše vyloučení nebyla zcela zřejmá. Bohužel jsme neproměnili několik šancí, které jsme měli, což nahrávalo soupeři, který nás dostal hrou v našem obranném pásmu do častého tlaku.

Miroslav Novák (trenér Kadaň): Zápas jsme špatně začali, čímž se Ostrava dostala do šancí, lépe bruslila. Po našem vstřeleném gólu jsme hráli po zbytek zápasu docela slušně, měli jsme spoustu šancí, které zůstaly nevyužity. Opět se potvrdilo, že s jedním gólem se dá těžko vyhrát, což nás provázelo v Prostějově, i minulých zápasech.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM