Do Kadaně přijede čerstvý lídr ligy

Jakub Coufal | 11.01.2008 | |

Do Kadaně přijede čerstvý lídr ligy

V rámci 35. kola přivítá Kadaň na svém ledě nový vedoucí celek soutěže z Mladé Boleslavi. Hráči z města automobilů v minulém kole deklasovali Chomutov a nyní si brousí zuby na další severočeský celek. Černožlutým tak nezbývá nic jiného, než pokusit se ubránit útočné hrozby Boleslavi a ukázat také své drápky. Zda Kadaň v boji proti favoritovi dokáže urvat nějaký ten bod, se ukáže v sobotu 12. ledna v 17:00 v Kadani.

 
SK KADAŇ - BK MLADÁ BOLESLAV
35. kolo sobota 12. ledna 2008 - 17:00
BK Mladá Boleslav 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 1. (86 bodů)
* Celková bilance 26-2-4-2
* Bilance doma 15-0-1-1
* Bilance venku 11-2-3-1
Nejvyšší výhra 7:0 (doma s Jihlavou a Třebíčí)
Nejvyšší prohra 1:4 (doma s Vrchlabím)
Nejproduktivnější hráč Pavel Šebesta (13+23)
Nejlepší střelec Tomáš Nouza (19+15)
Nejvíce asistencí Pavel Šebesta (13+23)
Úspěšnost gólmanů Filip Šindelář (93,92%)
Martin Růžička (94,44%)
Průměr obdržených branek Filip Šindelář (1,74)
Martin Růžička (1,48)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Mladé Boleslavi

Na kvalitních dlouhodobých výkonech těžko hledat něco negativního. Trpělivé vyčkávání na 2. místě tabulky přineslo kýžené ovoce v posledním kole, kdy si Boleslavští ve vzájemném souboji s vedoucím celkem přímo vybojovali nejvyšší tabulkovou příčku. Přesto se Boleslavi v poslední době příliš nedařilo na cizích kluzištích. Hradec i Olomouc se radovali po úspěšně zvládnutých nájezdech. Naopak v domácí tvrzi je Boleslav takřka k neporažení. Své by mohla vyprávět například Kometa, tak i zástupci západu, Beroun či Chomutov.

Poslední ligová klání:

30. kolo: MBL - KOM 5:1
31. kolo: HKR - MBL 3:2sn.
32. kolo: MBL - BER 3:1
33. kolo: HBR - MBL 2:4
34. kolo: MBL - CHM 6:1

Poslední zápas Boleslavských

Jednoznačný šlágr 34. kola se uskutečnil v Mladé Boleslavi, kam zavítal tehdejší lídr z Chomutova. Severočeši vstoupili do utkání lépe, úvodní část vyhráli poměrem 1:0. Tým z města automobilů využil hned z kraje prostřední třetiny početní výhodu. Chomutov byl rychlým vstupem Boleslavi zaskočen, inkasoval dokonce i v dalších 2 oslabeních a rázem bylo na ledě pouze jediné mužstvo. Hokejisté KLH se v poslední dvacetiminutovce pokusili výsledek otočit, ale z otevřené hry opět inkasovali. Když 3. třetinu prohrál Chomutov opět stejným poměrem o 3 branky, bylo o změně kralování v čele ligy definitivně rozhodnuto. Mladá Boleslav mohla oslavovat triumfální vítězství 6:1.

Minulá vzájemná klání

Dosavadní dvojici vzájemných zápasů vždy Boleslav zvládla skoro bezchybně. V 1. duelu na ledě Kadaně byl vývoj zcela jasný hned od úvodního buly. Boleslavští vytrvalým útočením a zodpovědnou obranou domácím takřka nic nedovolili a po zásluze si odvezli plný počet bodů po výhře 0:4.
Ani 2. měření sil se nevykolejilo z očekávaného směru. Přesto se Boleslavští nadřeli o mnoho více, Kadaň totiž vyhrála zahajovací třetinu 1:0. Domácí do prostřední části vstoupili s větším nasazením a poměrně rychle otočili na 2:1. Severočeši v dalším průběhu drželi kapičku naděje až do 53. minuty, kdy Boleslav přidala další branku. A protože se domácí trefili do konce třetiny ještě jednou, svítilo po 60 minutách na světelné tabuli skóre 4:1.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Mašek, Brňák, Schmidt, Pospíšil, Hlubuček, Chotaš, Hlavatý - Kadlec, Fink, Chyba - Buďa, Kazatel, Kajer - Pražák, Jan Bauer, Jakub Bauer - Kýhos, Veverka, Hlusička

BK Mladá Boleslav: Šindelář - Jindra, Mazanec, Macháček, Lukáč, Bauer, Mocek - Gombár, Král, Sýkora - Šebesta, Rumpel, Boháč - Eiselt, Mikulík, Nouza - Handlovský, Rod, Gajovský - Rozsíval

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM