Trhači předvedli skvělý obrat proti Sokolovu

Stanislav Jiskra | 20.11.2019 | |

Trhači předvedli skvělý obrat proti Sokolovu

K a d a ň / S o k o l o v - Trhače čekal ve 24. kole zápas s nedalekým Sokolovem. Hostům se povedl vstup do utkání, když po pěti minutách vedl již 0:2. Domácím se podařilo v první třetině ještě snížit, ale ve druhé si Baník vzal dvoubrankově vedení zpět. Trhači ovšem ve třetí třetině předvedli i díky proměněným přesilovým hrám obrat.

 
24.kolo, středa 20.11.2019
Sportovní klub Kadaň - HC Baník Sokolov  4:3  (1:2, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 12. Kůs (Trefný), 41. Müller (Wojnar), 49. Wágner (Chalupa, Wojnar), 51. Müller (Michnáč, Kůs) – 3. Vracovský (Kverka, Šafář), 6. Zadražil (Stříbrný, Vracovský), 34. Vracovský (Kverka, Šafář). Rozhodčí: Petružálek, Jaroš – Roischel, Bohuněk. Vyloučení: 2:6 Využití: 3:0. Diváci: 553. Střely na branku: 30:35. Zblokované střely: 2:11. Vhazování: 38:43. Průběh utkání: 0:1,1:2, 1:3, 4:3.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Poizl, Trefný, Zeman, L. Chalupa, Novák, Jandus, Procházka – Wágner, Kůs, M. Zabloudil – Müller, Rindoš, Wojnar – Michnáč, Čech, Dubský – Foltýn, Homer.
HC Baník Sokolov: Bednář – Přindiš, Kadeřávek, Tomeček, Michálek, Šafář, Rulík, Vodička – T. Rohan, Zadražil, Švec – Vracovský, Kverka, Stříbrný – Vrána, Osmík, Křemen – Křehlík, Kuběna, Jiskra.

Komentář k zápasu

Trhačům ve vstup do zápasu příliš nepovedl, když se ve třetí minutě prosadil Tomáš Vracovský, který dostal od domácí obrany dost času k zakončení - 0:1.. O dvě minuty později se Sokolov radoval již podruhé, tentokrát přesně zakončoval Matěj Zadražil - 0:2. Po několika neúspěšných pokusech na obou stranách byla Trhačům nabídnuta početní výhoda. V té se kotouč dostal na hůl Jaroslava Kůse, který po pár vteřinách vypálil přímo nad lapačku Jana Bednáře - 1:2. Kadaň ke konci první periody byla blízko vyrovnání, když Wojnarovu střelu zastavila tyčka za Bednářem.

Prostřední část patřila jednoznačně hráčům Baníku, těm se ale dlouho nepodařilo vyslat najít na dobře chytajícího Neužila recept. To se změnilo až po polovině utkání, když se z dorážky prosadil Tomáš Vracovský, pro kterého to byla již druhá přesná trefa v utkání. Domácí poté hráli přesilovou hru, ale hráči pod vedením Karla Mlejnka nepustili domácí pětici takřka k zakončení.

Třetí dvacetiminutovka patřila domácím Trhačům. Jan Müller se dostal ke kotouči a střelou zápěstím překvapil Jana Bednáře - 2:3. Kadaň se dále tlačila za vyrovnávací brankou a vykoledovala si tak další přesilovou hru, kterou využil František Wágner - 3:3. Aktivita domácích stále pokračovala a po faulu kolenem hráli Trhači další přesilovou hru. V té Albert Michnáč našel osamoceného Jana Müllera, který usměrnil kotouč za Jana Bednáře - 4:3. Sokolov v poslední minutě zkoušel hru bez brankáře, v té se vyznamenala kadaňská obrana v čele s Jakubem Neužilem. Trhači si tak připisují důležité tři body a dělí je tak jeden bod od patnáctého místa tabulky Chance ligy, kterou okupuje právě náš dnešní soupeř Baník Sokolov.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Sokolov je v tabulce těsně nad námi. Díky výhře jsme se na soupeře dotáhli a ztrácíme na něj jediný bod. Jsme za to velice šťastní. Střetnutí se pro nás nejprve nevyvíjelo dobře, měli jsme špatný začátek. Jako vždycky jsme to na úvod podcenili a dostali jsme dva rychlé góly. Následně jsme se pomalu dostávali do hry a druhou třetinu se nám již dařilo mít trošku navrch. V poslední dvacetiminutovce jsme na to už vlítli a jednoznačně jsme podle mého názoru Sokolov přejeli. Za co jsme rádi, tak to jsou proměněné šance v přesilových hrách. Klukům blahopřeji a doufám, že v takovémto duchu budeme pokračovat.“

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): „Možná velmi nepokorně, avšak jednoznačně řeknu, že soupeř si nezasloužil zvítězit za tři body. Myslím si, že duelu s Kadaní by slušela naše výhra. Dvě třetiny jsme podle mého byli jednoznačně lepším týmem, zápas jsem si ale prohráli my sami, a to obrovskou nedisciplinovaností, kterou soupeř potrestal.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM