Wágnerovy trefy jen zmírnily prohru s Litoměřicemi

Jiří Novotný (KAD) | 30.11.2019 | |

Wágnerovy trefy jen zmírnily prohru s Litoměřicemi

K a d a ň - Do Kadaně zavítal celek z čela tabulka a hned od úvodních minut bylo vidět, že se nechce vracet bez bodového zisku. Během úvodní periody nastřílel Trhačům tři branky a do kabin odcházel s pohodlným náskokem. Černožlutým se ve druhém dějství podařilo zásluhou Wágnera snížit na rozdíl dvou gólů, Stadion si ovšem vzal třígólový rozdíl záhy nazpátek. V závěrečné části se svou druhou brankou, tentokrát z trestného střílení, blýskl Wágner, ale to nic nezměnilo na tom, že tři body míří k soutoku Ohře s Labem.

 
27.kolo, sobota 30.11.2019
Sportovní klub Kadaň - Stadion Litoměřice  2:6  (0:3, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Wágner (Michnáč, Trefný), 51. Wágner (TS) – 9. Jícha (Kangas, Marcel), 13. Voženílek (Střondala, Marcel), 14. Korkiakoski (Jícha, Kangas), 32. Voženílek (Korkiakoski, Střondala), 42. Voženílek (Střondala, Jebavý), 49. Korkiakoski (Voženílek, Marcel). Rozhodčí: Kostourek, Valenta - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 7:5, navíc Foltýn (KAD) 5 minut a do konce utkání. Využití:1:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 415. Střely na branku: 22:39. Zblokované střely: 8:6. Vhazování: 36:36. Průběh utkání: 0:2,1:2, 1:3.
Sportovní klub Kadaň: Wolf (49. Štěpánek) – Trefný, Novák, L. Chalupa, D. Zeman, Foltýn, Poizl, Procházka – Wojnar, Kůs, Wágner – Dubský, Žolobov, Michnáč – Čech, Morong, Poppel – Homer, Rindoš, J. Müller.
Stadion Litoměřice: Škorpík (A. Beran) – Jebavý, Kukla, Marcel, Dajčar, Mlčák, Strejček, Klejna – Korkiakoski, Střondala, Voženílek – Štohanzl, M. Havelka, Jánský – Šik, Jícha, Kangas – D. Sklenář, Kropáček.

Komentář k zápasu

Litoměřice měli od úvodní vteřiny první třetiny lepší pohyb a Adam Wolf plné ruce a nohy práce. Po několika pokusech hostujícího celku přišla odměna v podobě prvního gólu, ten vstřelil po krásném naznačení Josef Jícha - 0:1. Trhači mohli vzápětí odpovědět, byla jim totiž nabídnuta přesilové hra. V té se ovšem do největší šance dostal hostující celek, konkrétně Štohanzl. O pár minut později hrál přesilovou hru i Stadion, v té se kotouč dostal na hůl Daniela Voženílka, který střelou na bližší tyč zvyšoval skóre - 0:2. Za devětasedmdesát vteřin bylo pro Trhače ještě hůře. Markus Korkiakoski z pravého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči - 0:3. Litoměřice měly poté k dispozici pětiminutovou přesilovou hru. Tu Trhači ubránili a vytvořili si v ní největší šanci v první třetině, Škorpík ovšem svůj tým podržel.

Ve druhé třetině bylo k vidění několik vyloučení na obou stranách, což zapříčinilo to, že se hra na ledě vyrovnala. Téměř v polovině druhé dvacetiminutovky měli Trhači dvojnásobnou přesilovou hru, kterou dokázal proměnit v gól František Wágner - 1:3 Radost domácímu celku však nevydržela dlouho. Tříbrankový náskok si o dvě minuty později po střele Daniela Voženílka vzal soupeř zpět - 1:4. Kadaň se nadále tlačila více do branky, ale po pokusech Adama Zemana, Jakuba Trefného a Františka Wágnera se nic nezměnilo. Ke konci třetiny se Kadaň řítila do přečíslení, ale k jejich smůle byl Jaroslavu Kůsovi odpískán ofsajd.

Začátek třetí třetiny patřil Litoměřicím, když po pětaosmdesáti vteřinách uzavřel hattrick Daniel Voženílek - 1:5. Následně měla Kadaň k dispozici přesilovou hru, tu se jim však nepodařilo proměnit. Vzápětí stejnou výhodu hrál soupeř, ale ani ten se nedokázal prosadit. Ovšem další početní výhoda již brankou skončila, po druhé v utkání se prosadil Markus Korkiakoski - 1:6. O dvě minuty později byl v úniku faulovaný Wágner. Rozhodčí nařídil trestné střílení, to je sám faulovaný František Wágner, který střelou nad lapačku uspěl - 2:6. Domácí Trhači mohli poté ještě snížit, Albert Michnáč vypálil z levého kruhu a rozezvonil tyč za Škorpíkem. Kališnící ke konci zápasu měli k dispozici další přesilovou hru, v té se již skóre nezměnilo. Stadion Litoměřice si tedy z Kadaně odváží tři body za výhru.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Co si řekneme před začátkem utkání, tak pak nedodržujeme a dopadá to tak, jak to bohužel dopadlo. Do střetnutí jsme nastoupili ustrašeně. Na tréninku nám to funguje, ale přijde zápas a je to vše jinak. Neumím si to vysvětlit. Po první třetině byl výsledek 0:3 a s tím se pak už těžko něco dělá - obzvlášť se soupeřem jako jsou Litoměřice, které hrají výborně. Časté faulování pramení z jisté frustrace chvilkové a samozřejmě i z kvality soupeře. Litoměřice velmi dobře bruslily, ale my jsme nechtěli hrát. Stále jsme někde čekali a u kotouče jsme byli jako druzí.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Myslím, že rozhodla úvodní třetina, ve které jsme vsítili soupeři tři góly. Do této doby jsme hráli slušný hokej. Od tříbrankového to pro nás byla spíš taková splněná povinnost. Určitě bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří nám na kadaňském stadionu vytvořili domácí prostředí.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM