Jestřábi nad síly Trhačů

Stanislav Jiskra | 26.02.2020 | |

Jestřábi nad síly Trhačů

K a d a ň / P r o s t ě j o v - Utkání proti Jestřábům Trhačům nevyšlo dle představ. Z důvodu zranění ve dvanácté minutě ze hry odstoupil Jakub Neužil a soupeř toho ihned zásluhou Račuka využil. Druhou třetinu náš soupeř načal gólem, na tuto branku odpověděl František Wágner. Hosté poté přdali další čtyři branky a z Kadaně odjíží s plným počtem bodů.

 
54.kolo, středa 26.2.2020
Sportovní klub Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov  1:6  (0:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. Wágner (M. Zabloudil, J. Müller) – 14. Račuk (Žálčík), 21. Žálčík (Hrníčko), 31. M. Novák (Husa), 36. Nouza (M. Novák, T. Jandus), 47. Hrníčko (Nouza, Račuk), 56. Žálčík (Račuk). Rozhodčí:Petružálek, Hucl – Šimán, Tvrdík Vyloučení: 3:7. Využití 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 198. Střely na branku: 25:47. Zblokované střely: 1:3. Vhazování: 36:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.
Sportovní klub Kadaň: Neužil (12. Štěpánek) – Klodner, Trefný, D. Zeman, Procházka, Delmarche, Eliáš – M. Zabloudil, Kůs, Wojnar – J. Müller, Žolobov, Zd. Zabloudil – Koblížek, Wágner, Homer – Dubský, Čech.
LHK Jestřábi Prostějov: Haas – Mrázek, Hrádek, Husa, P. Krejčí, Muška, Březák, Fojt – Žálčík, Račuk, Hrníčko – T. Jandus, Nouza, M. Novák – Machač, V. Meidl, Antoníček – Knap.

Komentář k zápasu

Kadaň zahájila utkání obrovskou šancí. Do té se po Kůsově přihrávce dostal Matěj Zabloudil, po jehož střele se rozvlnila boční síťka hostující klece. O pár chvil později se ve slibné pozici objevil František Wágmer, pod nohy mu ovšem strčil Zálčík hůl. Trhači tedy hráli první přesilovou, v té byla k vidění jedna střela v podání Jaroslava Kůse. Ihned po této akci se do protiútoku dostal Nouza, toho Neužil vychytal maskou. O několik minut později došlo ke kontaktu Marka Račuka s Jakubem Neužilem, druhý jmenovaný byl natolik otřesený, že zamířil na střídačku. Do branky se postavil Oliver Štěpánek, který se nestihl rozkoukat a již lovil puk ze své sítě. Marek Račuk šikovně obkroužil celou klec, položil si Štěpánka a zakončil do odkryté klece.

Vstup do druhé periody vyšel Prostějovu na jedničku, když se po sedmadvaceti vteřinách prosadil Lukáš Žálčík, který obkroužil bránu a zamířil přesně mezi betony Olivera Štěpánka. Na tuto branku našel František Wágner odpověď o sedm minut později, když přesnou střelou zápěstím prostřelil Haase. Jestřábi se z této branky rychle vzpamatovali, což ukázal Matěj Novák, který projel celé hřiště a zakončil přesně. O necelých pět minut později bylo pro Trhače ještě hůře. Nejprve se do obrovské šance dostal Račuk, jeho střelu Štěpánek vychytal betonem, Prostějov se ovšem v domácím obraném pásmu usadil a zásluhou přesné střely Tomáše Nouzy počtvrté skóroval.

Ve třetí třetině se jako první ze vstřelené branky radoval Jan Müller, radost mu vydržela jen pár vteřin, protože rozhodčí uznanou branku následně pro vysokou hůl odvolal. A tak následoval trest v podobě proměněné přesilové hry. Tomáš Nouza vyslal přesnou přihrávku na zcela volného Dominika Hrníčka, který střelou z první propálil Štěpánka. Po několika nepřesných akcích a přihrávkách se k puk dostal na hokejku Lukáše Žálčíka a Oliver Štěpánek kapituloval již pošesté. Hosté si zbytek třetiny již pohlídali a odjíždějí z Kadaně s plným počtem bodů.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (Kadaň) - Nehodnotí se mi to lehce, mysleli jsme si, že uhrajeme doma dobrý výsledek. Ale zápas se od začátku nevyvíjel dobře, nechali jsme soupeře hrát a zranil se nám gólman. Nebyli jsme důrazní, soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál.

Ladislav Lubina (Prostějov) - Jsem strašně rád, že jsme utkání zvládli, že jsme zvítězili i přes to, že jsme neplnili co jsme chtěli a hráli hodně v oslabení. Jsem také rád, že jsem mohl poprvé v letošní sezóně postavit juniora, který si mohl vyzkoušet seniorský hokej.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM