"Pocity nejsou optimální," tvrdí Petr Mainer po prohře s Třebíčí

Marcel Holl | 15.12.2013 | |



K a d a ň - Kadaňští hokejisté sehráli v sobotu další ligové kolo. Na svém stadionu hostili Třebíč. Zápas rozhodla druhá třetina ve které hosté dvěmi rychlými vstřelenými brankami rozhodli o osudu celého střetnutí. To samé si myslí i PETR MAINER, který hrál pravé křídlo v první útočné formaci.

 

Po nevýrazné první třetině se hned začátkém té druhé strhla branková bitva. V rozmezí 91 vteřin padly hned 4 branky, tři však byly do kadaňské sítě. Jediným domácím střelcem v druhé třetině byl Lukáš Novák, který pouze vyrovnával na 1:1. Druhou branku Kadaně vsítil v přesilové hře až ve 49.minutě Jakub Stehlík a stav byl 2:3. Jenže hosté nenechali dojít zápas k dramatickému konci a na konci 56.minuty rozhodli střelou od modré, která se třepetala až v síti za zády brankáře Strmeně. Kadaň tak podlehla doma Třebíči 2:4 a klesla na předposlední místo v tabulce. „Zápas nehodnotím kladně, kvůli výsledku. Škoda těch dvou rychlých gólů ve druhé třetině. Zápas mohl vypadat jinak,“ hodnotí utkání mladý odchovanec plzeňského hokeje.

Jak již bylo zmíněno, ve druhé periodě se strhla branková přestřelka, která rozhodla o výsledku zápasu. Ze čtyř branek v prostřední části padla za záda brankáře Faltera jen jedinná, z hole Lukáše Nováka. „Určitě přestřelka rozhodla. Dostali jsme dva laciné góly a tím se zápas rozhodl. Ještě jsme tam měli ve třetí třetině velký tlak. Nevyužili jsme toho a prohráli jsme,“ přemítá nad neradostnými okamžiky druhé třetiny Petr Mainer.

Statistické okénko Petra Mainera v utkání proti Třebíči:
Body 0
+/- -1
Střely 2
Trestné minuty 2
Ofsajdy 0
Přesné přihrávky 12
Nepřesné přihrávky 7
Přihrávky celkem 19

Kadani se prostě a jednoduše nedaří. Z posledních devíti duelů první ligy získali černožlutí hokejisté pouhé dva body. Zlom v této nelichotivé situaci nenastal ani po návratu trenéra Čelanského. „Těžko říct, čím to je. Prostě, když to nejde…opravdu nevím co k tomu říct. Teď se nám nedaří a musíme na tom zapracovat. Něco změnit, aby to bylo jinak,“ říká hokejista nosící 26 na svém dresu. A zároveň dodává. „Určitě nejsou pocity optimální, když se pořád prohrává. Bylo by to lepší, kdyby se vyhrávalo, ale my proto děláme maximum. Doufám, že se to brzo otočí.“

V posledním týdnu před pauzou čeká na Kadaň trojice zápasů. Pondělní a středeční duel odehrají hokejisté Sportovního klubu na ledech Šumperka a Havířova. „Tam se vždycky hraje těžce, protože tam mají dobré diváky. My tam ale jedeme urvat každý bod. Každý bod tam odtud pro nás bude cenný,“ vzhlíží k následujícímu dvojutkání na ledech soupeřů kadaňský forvard.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM