Ve středu Trhači zamíří do Mostu

Jiří Novotný (KAD) | 16.08.2021 | |

Ve středu Trhači zamíří do Mostu

K a d a ň - Po úspěšně zvládnutých duelech s Klatovy a Chebem čekal Trhače zasloužený zápasový oddech, nyní už je ale na řadě další přátelské klání. K němu zamíří do nedalekého Mostu, dříve tradičního soupeře černožlutých z prvoligové scény. Úvodní buly padne ve středu 18. srpna v 18:00.

 

Do města pod Hněvínem byli Kadaňští ještě donedávna zvyklí dojíždět k podkrušnohorskému derby. Oddíl, jenž byl od počátků svého vzniku ve stínu zvučného Litvínova, do první ligy poprvé nakoukl v ročníku 2006/07. V první lize vydržel dva roky, nicméně v roce 2011 znovu postoupil. Tato etapa trvala až do roku 2016, kdy již skromný klub nedokázal odolávat a čekal jej sešup o patro níže. Následně se odstěhoval do Slaného, kde sdílel kluziště s Řisuty a záhy zcela zanikl.

V létě 2017 byl v Mostě založen nový subjekt s názvem Mostečtí Lvi, jenž ihned opanoval krajský přebor a povýšil do druhé ligy, v níž působí dosud.

Lvi se pilně připravují na nový druholigový ročník a mají za sebou již čtyři přátelské mače. Hned napoprvé zajížděli do Sokolova, kde padli 0:4. Následně vzdorovali ústeckému Slovanu, dalšímu soupeři z Chance ligy. Lvi byli dlouho ve hře, ale v závěru tahali za kratší konec a Ústečtí odskočili na konečných 2:4. Lépe se jim nevedlo ani proti Kobře Praha, která na svém kluzišti zvítězila poměrem 3:1.

Následná odveta však Severočechům vyšla na jedničku. Lvi se ujali vedení v první periodě, opravdový gólostroj však rozjeli až ve druhé části, kdy Pražany zasypali pěti brankami. Při chuti byli i v závěrečném dějství, vsítili další tři zasáhy a připsali si jasné vítězství 9:2.

Naposledy se dařilo i Trhačům, kteří se po úvodním klopýtnutí v Sokolově vezou na vítězné vlně. Dvakrát srazili Klatovy a z další výhry se radovali v Chebu, tamní Stadion přetlačili 4:6.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM